MONOBLOKK levegő/víz hőszivattyú

A NIBE a monoblokk hőszivattyúit és kompakt hőközpontjait a mintegy 30 év tapasztalatait, hagyományait felhasználva építi a legmodernebb robot- és gyártástechnológia felhasználásával a svédországi Markaryd-ban.

NIBE F2300 monoblokk levegő-víz hőszivattyú EVI kompresszorral

A NIBE F2300 új generációs levegő-víz hőszivattyúi nagy fűtési igényű épületek és nagyobb családi házakhoz lett kifejlesztve, melyeket széles működési tartomány és rendkívül magas hatásfok jellemez.

A berendezés EVI technológiát használ, melynek lényege, hogy a fűtési oldalon, a kondenzátorból kilépő hűtőközeget folyadék állapotban a fojtó szelepen keresztül utóhűtik és az így nyert túlhevített gőzt a kompresszor után a hűtőkörbe újra visszafecskendezik. Ezáltal a rendszer elpárologtató oldalon nagyobb hőelvonást, míg a kompresszornál befecskendezett túlhevített gőz miatt nagyobb fűtőteljesítményt és kedvezőbb COP-t biztosít. Mindezek miatt scroll kompresszorral felszerelt hűtőkörű hőszivattyúkhoz képest nagyobb fűtőteljesítmény leadása lehetséges, valamint magas hőmérsékletű fűtési rendszernél is gazdaságosan alkalmazható.

NIBE F2300 monoblokk levegő-víz hőszivattyú EVI kompresszorral• A kompresszor EVI technológiát használ, ami magasabb hatásfokot eredményez mind meleg, mind hideg időjárás esetén. Az új, magas hatásfokú kompresszor -25°C külső hőmérséklet esetén is üzemel.
• Kétféle teljesítmény elérhető: 14 és 20kW.
• Széles működési tartomány: -10 °C külső hőmérsékletig max. 65 °C fűtési előremenő; -25 °C külső hőmérséklet esetén max. 63 °C fűtési előremenő

• Automatikus 2 fokozatú ventilátor szabályozás.

• Beépített fűtött csepptálca, KVR10 fűtött cseppvízcsővel a kondenzvíz fagyveszély nélkül elvezethető.
• Beépített intelligens automatika, mely önállóan is képes üzemeltetni a hőszivattyút.
A leolvasztás, a kompresszor karterfűtése, a cseppvíztálca fűtése, a kompresszor és a ventilátor indítása, valamint a különböző védelmi eszközök (motorvédelem, magas és alacsony nyomás) önállóan képes vezérelni. Az üzemóraszám és az indulások száma egyszerűen leolvasható.
• A NIBE SMO 05 szabályzó vagy VVM500 kompakt hőközpont családi házak, az SMO 10 kaszkádszabályzó pedig nagyobb épületek komplett fűtési szabályozására kínál megoldást.
• Az F2300 a legtöbb meglévő fűtési rendszerhez egyszerűen illeszthető.
• Az F2300-val egyszerűen kiegészíthetők meglévő gázkazánok vagy távhő központok. A hibrid telepítés választása esetén rugalmasan alakíthatóak a beruházási költségek, a megtakarítások és ezáltal a megtérülési idők is.

NIBE F2040 monoblokk levegő-víz hőszivattyú inverteres kompresszorral

NIBE F2040 monoblokk levegő-víz hőszivattyú inverteres kompresszorralA NIBE monoblokk hőszivattyús termékpalettájának legújabb tagjai a családi házakhoz fejlesztett F2040-8, -12 és -16 berendezések. A sorozat elsősorban az 5-16 kW fűtési igényű épületekhez ideális, de csoportvezérléssel akár 80 kW is elérhető.
Az F2040-es levegő-víz kültéri egységeket kifejezetten családi házak igényeihez tervezték. Nagy figyelmet fordítottak a változatos igények kielégítésére ezért rendkívül sokféle rendszer építhető köré. A NIBE termékek fejlesztésekor nagy figyelmet fordítanak a könnyű és egyszerű, ezáltal olcsó telepíthetőségre. Például gyári tartozék a méretezett antivibrációs bekötővezeték.

• Inverter szabályozású kompresszor.
• Inverteres lágyindítás indulási áramfelvétel csökkentésére.
• Fokozatmentesen szabályozott kondenzátorventillátor.
• Hűtési funkció.
• Kompakt, kisméretű kültéri egység.
• R410C hűtőközeg.
• Max. előremenő hőmérséklet: 58 °C (-20 °C külső hőmérsékletig).
• Működési tartomány: -20 °C – 43 °C külső hőmérséklet között.
• A nagyszámú választható kiegészítő segítségével igényeinek megfelelően állíthatja össze fűtési rendszerét.


Néhány kiegészítő

NIBE SMO
Vezérlő egység, mellyel nem csupán a keverő- és váltószelepek, a terhelés megfigyelés és a keringtető szivattyúk kontrollálhatóak, hanem akár 9 db F2300 hőszivattyú kaszkádvezérlését is is képes ellátni. Képes továbbá a használati melegvíz rendszerben lévő kiegészítő elektronikus berendezések, kazánok illetve szolárrendszer vezérlésének ellátására is.
NIBE VST
Ez az utólag felszerelhető kiegészítő lehetővé teszi a hőszivattyúnak, hogy prioritással kezelje a használati melegvíz felmelegítését. Ehhez a funkcióhoz egy HMV tárolóra, például NIBE VPA-ra van szükség. Ha csatlakoztatva van melegvíz hőmérséklet-szenzor, akkor automatikusan aktiválódik az újratöltés funkciót ellátó szabályozó rendszer. Ilyenkor a hőszivattyú prioritással kezeli a használati melegvíz utántöltést. Az utántöltést követően a vezérlés a fűtőkörhöz kapcsolja a hőszivattyút, majd újra a melegvíz utántöltés kerül sorra mindaddig, amíg a HMV tartályban lévő víz megfelelő hőmérsékletű nem lesz.