SPLIT levegő/víz hőszivattyúk

NIBE SPLIT levegő-víz hőszivattyú

A legtöbb hőszivattyú nem működik akkor, amikor a leginkább szükség van rá, ezzel szemben a legújabb robot- és gyártástechnológiával épített NIBE Split levegő-víz hőszivattyú rendkívül széles működési tartománnyal bír. Képes előállítani 58 °C-os meleg vizet (fűtőbetéttel 65 °C-osat) és zökkenőmentesen működik -20 °C-os külső hőmérséklet esetén is. Azon ritka esetekben, amikor a hőszivattyú nem képes a háztartás igényeit kielégíteni, vezérlése aktiválja a kiegészítő forrásokat, a beépített villamos fűtőbetétet, vagy napkollektorokat, illetve gáz-, fa- vagy pellet tüzelésű kazánokat.

A NIBE Split kifejezetten meleg időjárási körülmények között is képes a tulajdonosok számára biztosítani a hűtést. Padlófűtéses rendszerek esetén fan-coilok hozzáadásával oldható meg hűtéskor a hőelvonás az épületből. A hagyományos hűtési rendszerekkel ellentétben, amelyeket termosztát kapcsol be vagy állít le, a NIBE Split a háztartás igényei szerint hűt és így biztosít komfortos hőmérsékletet az egész házban.

NIBE split levegő-víz hőszivattyúA beltéri egységhez három különböző teljesítményű hőszivattyú áll rendelkezésre (8, 12, 16 kW). Minden rendszer egy kültéri és egy vagy két beltéri egységből áll, melyeket közel két éves fejlesztés eredményeképpen optimalizáltak a magas éves hatásfok (SPF) elérése érdekében. A beltéri egység lehet kompakt kialakítású, mely tartalmazza a melegvíztárolót, vagy tároló nélküli fali hidrobox, ebben az esetben a használati melegvíztároló külön tároló.

A SPLIT rendszereket a NIBE több évtizedes tapasztalatait felhasználva fejlesztette ki, a berendezések megállják a helyüket a svéd időjárási viszonyok  mellett is.

A NIBE SPLIT termékcsalád összes tagja is EHPA minősített.

EHPA minősített hőszivattyú• Optimális éves átlagos hatásfok inverter szabályozású kompresszornak köszönhetően, a kompresszor teljesítménye folyamatosan igazodik a fűtési/hűtési igényekhez.

• Kompakt beltéri egység, ami tartalmazza a 270 literes rozsdamentes acél melegvíztárolót (friss víz modullal), fűtőbetétet, motoros szelepeket, keringtetőszivattyút és hűtési/fűtési szabályozó egységet.
• Kompakt, kis helyigényű kültéri egység inverter szabályozott kompresszorral.
• A kültéri- és beltéri egység egy hűtőkört alkot, így nincs szükség fagyálló keverék, leválasztó hőcserélő használatára.
• Időprogramok fűtésre, hűtésre és használati melegvízre.
• Extra melegvíz ütemezés és előremenő vízhőmérséklet szabályozás.
• Gyárilag beépített terhelésfelügyelet (max. áramfelvétel korlátozható).
• Két eltérő hőmérsékletű fűtési kör működtetésére felkészített.
• Aktív hűtési funkció 2 és 4 csöves rendszerekben is.
• A beltéri egység környezetbarát cellular plastic hőszigeteléssel rendelkezik a lehető legkisebb hőveszteség érdekében.
• Egyszerű csatlakozás gázkazánhoz, szolárrendszerhez vagy más külső hőtermelő berendezéshez.
• Alacsony fogyasztású, beépített DC inverteres keringtetőszivattyú, amely megfelelő térfogatáramot biztosít a hőszivattyú és akár a fűtési rendszer számára is.

 Teljes körű beépített vezérlés.

A NIBE Split fejlett integrált automatikával rendelkezik, amely a kültéri egység minden komponensét kezeli/védi. Ennek megfelelően a leolvasztás, a hűtőkör és a kompresszor szabályozása, a működési tartományok, motorvédelem és más funkciókat is automatikusan kezel a berendezés. A kompresszor üzemóraszáma és az indulások száma leolvasható. A NIBE Split időjárás követő fűtési és hűtési szabályozással rendelkezik, mely képes a HMV készítés, a belső vagy külső kisegítő fűtés szabályozására is. Az automatika egyben képes a legtöbb fűtési és hűtési rendszer vezérlésére is.
A kültéri és beltéri egység folyamatosan kommunikál egymással, így a hőszivattyús rendszer mindig a legjobb hatásfokkal üzemel.

• Időjárás-követő fűtés és hűtésvezérlés – az év nagy részében magasabb COP értéken dolgozik

a berendezés.
• Használati melegvíz-hőmérséklet beállítása.
• Aktív hűtés, kondenzáció elkerülése végett a minimális hűtési vízhőfok beállítása.
• Külső hőtermelők vezérlésére felkészített (szolár, gázkazán, szellőztető hőszivattyúk).
A NIBE SPLIT egyszerűen csatlakoztatható akár a már meglévő fűtési rendszeréhez is, így rásegítő fűtésként haszálhatja kazánját vagy szolárpaneljeit is.